Blogg nummer två

Nu har Tova Eivinson och jag öppnat portarna till vår ponnyblogg www.ponnysmurfarnas.blogg.se ! Vi kommer satsa massor på bloggen, och den kommer uppdateras flitigt! Besök, och kommentera! gillar ni den ? :love:

På bussen

Sådärja, sitter på bussen nudå ;) ensam ungdom bland alla vuxna & äldre xd haha. Kanske uppdaterar er lite om läget sen ! Kram till er alla!!

Hemside tips!

Måste ta och tipsa om en suverän hemsida om man letar efter blogghjälp, och framför allt 'piffa upp din blogg' frågor.
www.bloggstyle.se . Verkligen superbra hemsida, jag har hitta massor av roliga saker där! :D så, creed till den som driver hemsidan!

Phillipa fick rätt!

Rätt svaret på överasskningen var såklart att jag & Tova (tovaeivinson.blogg.se) ska starta en blogg tillsammans!! 
Hon får en länkning, och en kommentar dyker upp senare idag!


God morgon

God morgon! Idag tog jag en riktig sovmorgon, riktigt najs det ;) annars går jag ju upp klockan sex varje morgon, men nu fick jag sova till tio. :) 
Planerna för idag är en hästfri dag. Ska med mamma till Täby Centrum & shoppa lite julklappar och annat smått & gott. Mys.

Har även en liten överaskning som jag & vän gjort. Vad det är, kan nog rätt många lista ut, men ;) 
Vad tror du att det är? Första rätta svar får en länkning och kommentar om sin blogg!

Ridsportonline.se

Hittade precis en hemsida som verkar ha det mesta inom ridsport! priset är en aning överkurs, men vad jag har sett verkar de verkligen ha allt man vill ha. inte bara sådär tråkiga gråskala färger som Hööks har ibland, utan lite mer färgstarkt!
http://www.ridsportonline.se/ heter hemsidan. Checka den! ;)

Hästhoppning

Tv24 har hästhoppning nu!

Asså, vaddå grymma?


utan att jag kommenterat eller använt något hjälpmedel!

Man tackar!

Man tackar för de fina grattis jag fått! Eller, det är inte jag som fått de, det är vårat lag! Det värmer hörni!

Vinst!

Denna dagen tog Roo Gård hem segern! Fyy vad bra det känns! :D äntligenäntligen, tjejer, vi/ni förtjänar det för allt kämpande, ni var grymma, & håller alltid upp humöret!! :love:

I alla fall, vi var till Lidingö, Stockby ridskola. Jättefint ställe & trevliga personer som jobbade där! Banan var en fin bana, en del kluriga svängar, men det är bara kul ;)
jag fick en d-ponny som heter Eddie. Helt kär i den hästen, den var underbar! :D dom sa att den var stark, & 'dök' ner med huvudet efter landingen efter hindret. Men det var inget jag märkte av! :)
Rundan kändes suverän, det klickade verkligen där :D men mest är det nog för att hästen ställde upp, & verkligen försökte ;) jag pratade en hel del med hästen, haha.
I alla fall, Lidingö hade tre ryttare med fyra fel, och alltså åtta fel. (man räknar bort en ritt), och vi hade en avsittning, och alltså noll fel! Suveränt kändes det!

Tova, ser du det här: Jag startar blogg med dig! Du var 'först' av de jag kände! Puss på dej! :* :love: har addat dej på FB.

Förresten, loggade in på bloggen när jag åkte hem, och när jag fick se 6 nyligen kommenterade inlägg, varav 6 kommentarer var på Folk som ville starta blogg!! Fy f'n vad ni är bra, älskar er!!

Starta blogg..?

Jag har börjat ledsna. På att blogga ensam. Jag skulle vilja starta en riktigt hästblogg & verkligen satsa fullt ut med någon. Jag vill helst att det ska vara en någorlunda jämnårig, och att denne ska vara seriös. 
Vet inte om jag kommer hitta någon, men jag ska leta runt lite. 
vill du starta blogg med mig? jag vill somsagt ha en jämnårig, gärna 12-14 år. :)

Hör av er i en kommentar!

Min tävlingsfrisyr

Tänkte att ni kanske är intresserade av min tävlingsfrisyr ;) här kommer den! 


bloggar om en timma!


Vintertid nu!

Ni glömmer väl inte att ställa tillbaka klockan en timme i natt? ;)


Gölle dej Phillipa!

Nu kommer jag sova gott! :love: tack sötnos!
http://annabellchey.blogg.se/ <-- söt chey, på söt blogg!

Tävla imorgon!

Imorgon är det tävling på Lidingö! Taggad till tusen, men nervös som bara den osså. Är min första bortamatch i Ponnycupen för i år, men det går nog bra, får vi hoppas!
Första start går klockan fyra imorgon eftermiddag, men vi ska vara på ridklubben kvart över tre! ;) 
Wish me good luck?

Fixa länkar

Att länka någon i sidomenyn är hur enkelt som helst! :D


Fixar!

Om något ser konstigt ut när ni kommer in, så beror det på att jag håller på att fixa till bloggen lite :) !


Fet diss

Stor fet diss till inomhussäsongen. Att rida runt i ett dammigt ridhus är något jag inte gillar. Det är inget fel med det, men tacka vet jag att rida utomhus..
Dressyren är okej. Men hoppningen alltså, det blir så trångt, i alla fall på Roo Gård. Sedan tappar hästarna lite lust och dom blir segare. Sedan hamnar publiken närmare inpå, och jag som rider en häst som tycker det är bland det värsta, så blir det bara ännu jobbigare!
Diss till inomhussäsongen!


Smakprov Noble Heart

Dagens absoluta favorit! ♥ Världens vackraste!

Noble Heart *06

Visst är han fin/vacker/söt/fantastisk??! ♥ han är mitt liv!

Julhandlat!

Hellu. Idag har jag & pappo varit och julhandlat :D köpte massa juklappar till familjen, kompisarna är nästa steg ;)
Vad det blev, hålls hemligt, men köpte iaf en väska till mig :)
Var även ute precis & fotade porträtt på Zacko, bjuder på en bildbomb sen!!

Fixar imorn istället!

Orkar inte. Fixa med bloggens kodmallar & allt nu. Går inte :O mina ögon faller ihop snart ;) men, nu är det LOV & det betyder bloggning x1000. :D

Bloggen låses!

Bloggen låses tills jag fixat lite småsaker med kategorier osv. blir klar ikväll/natt!

Tävla!

Nästa helg ska jag tävla! :D Är nästan bestämt, men det är 90% säkert att det blir så ;) då på Chiquita, ofc.
Det är ett Halloween meeting , på fyra klasser, två dagar. Jag pratade med Cajsa, och bestämde att 60-70 räckte första dagen, då Chiquitas nerver sätter en 'spärr' ibland. och 70-70 i de två andra klasserna på dagen efter! :)

Såklart kommer jag bjuda på bildbomb då! :D

Hoppträningen 28/10

Idag skulle vi träna på snäva svängar! :D såå kul övning ;) 
Chiquita kändes framme för skänkeln redan från början, & var lättböjd och fin. Fram hoppningen dummade hon sig lite på, men det funkade bra efter ett tag :) 
Vi började iaf med att hoppa på en åtta, ett hinder på medellinjen. Och så ett varv på stora volterna, och en liten vid A & C. Höjden på hindret låg väl runt 50 på framhoppningen.
Sedan började själva ridningen, och först var det samma hinder som på framridningen, fast att vi skulle komma i galopp, och svänga snävt runt och ta det igen! gick sådär, drog bak innerhanden :( 
sen skulle vi hoppa en oxer. vi kom i galopp i högervarv, och red förbi oxern vi skulle hoppa. Sedan skulle vi svänga riktigt snävt, och komma rakt på oxern. Alltså, vi vänder och byter varv ;)  Det gick över förväntan! 
och sedan skulle vi hoppa ett hinder från F. Hindret var ett rättuppstående, som stod en bit bort från medellinjen. Vi hoppade i galopp, och sedan skulle vi svänga vänster och alltså rida en annorlunda väg. Duuttig påni! :*
Och så avslutade vi med ett rättuppstående på kanske 80, och sedan snäv sväng till en oxer på 80 :D

Jättenöjd med lektionen, pånin var jätteduttig!


VARNING!

Varning! Just nu hackar sig folk in mer än vanligt, och det rekommenderas att man byter sitt lösen, till något svårt! Folk blir hackade, och det skrivs massa konstiga saker på bloggen!! Sprid detta vidare!

Vad an detta?

Inte en enda fråga till frågestunden? :O → http://ponnyhjarta.blogg.se/category/fragestund.html

Hoppträning snart!

Nu klockan fyra är det då hoppträning på världens finaste häst, Chiquita. Hoppas vi slipper serieövningarna, som vi gjort i x antal veckor, men tror inte det blir något sådant idag ;) taggad till tusen, ska ge järnet, sedan komma hem, käka goooood midddag, och sen chill framför dator & tv med världens bästaste familj!
ska även försöka blogga inatt! Om jag orkar, är helt slut på fredagarna x)
puss till er!

Charmtroll Andvarí! ♥

Out off the window


LOV!

Höstlov! Äntligen säger jag bara, äntligen! :D nu kan man vila ut sig ordentligt, i alla fall inte behöva gå upp klockan 6 varje morgon. Men plugga kommer det bli i alla fall. Åtiminstonde hälften av lovet kommer gå ut på att plugga. Nämligen tre STORA prov de två första veckorna skolan. :O Historia, No & Matte. it s'cks.
Vad ska du göra på lovet? 


Visste du..

..att min pappa är sjökapten, & jobbar 10 veckor i streck? Nu ska han åka på onsdag, & är hemma igen i januari. Alltså är han varken hemma på Julafton, nyårsafton eller trettondagen! 
Folk tror att jag är van, men man kan inte vänja sig vid att inte träffa sin pappa på tio veckor.
Han utsätter sig själv för fara, för att VI ska få våra bilar. Han åker bland pirater, orkaner och annat skit. 
Ni som säger att man som sjökapten åker iväg och chillar kan ta & vara tysta. Han riskerar sig själv för att andra ska få sina bilar, och han jobbar 24/7 i tio veckor. INTE CHILL! 
För er som inte vet, så när han går förbi piraterna sätter de upp mörkläggningsgardiner. Som man hade på kriget, och det för att piraterna inte ska se dem. 

Tänk efter innan du säger "Vad chill att du åker & jobbar som kapten, du behöver väl bara sitta där och kolla. Spela minigolf och BLABLABLA!"
Blir arg när nån säger så. det jobbet innebär såå mycket mer än chill.

F R Å G E S T U N D

Yes! Nu kör vi en frågestund!! Fråga vad DU vill, vad DU är nyfiken på. Fräcka frågor är OK ;) men förvänta er inte att jag svarar på för fräcka! :) 


At home!

Sådärja! Nu är jag iaf hemma från middagen :) Tre rätters middag : Laxbakelse , Porterstek & Päronkompott. Jag ruuullaaaar :D men skitgott verkligen, moster kan verkligen laga mat ;) 
Förövrigt så har det inte hänt något särskilt, skoldagen har rullat på! 


På middag med släkting!

Loggar sen ! Love ya

Failbild

Failbild a'la Andvarí!


Lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: När min hund blev superglad när jag kom hem!
Vad gjorde du kl 08 i morse? Satt i bilen
Vad gjorde du för 15 min sedan? Käkade kladdkakemuffins
Det sista du sa högt? Vissa säger att han är dryg egentligen
Det senaste någon sa till dig: Jaha
Vad har du druckit idag? Mjölk, vatten & fanta
Vad var det senaste du åt? Pizzabit för några timmar sen.
Vad var det senaste du köpte? Marabou choklad
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit
Vad är det för väder hos dig nu? Det är mörkt, men ganska blåsigt tror jag
Godaste glassmaken? Choklad eller citron.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jarrå ;)
Sover du tungt? Nja
Drömmer du mardrömmar? Ja, rätt ofta :(
Trivs du med ditt jobb? Har inget jobb, men skolan då. Njae, men bra skola iaf :D
Favoritklädsel? Stuprörsjeans & en stickad tröja
Favoritlåt just nu? Vet inte xd
Vad ser du om du tittar till höger? Mamma & pappa & vovven i soffan
Vad gör dig glad just nu? Att få vara med min familj, & att det snart är hoppträning igen
Vad ska du göra härnäst? Gå & lägga mig
Höger el vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Ganska bra!
Favoritgodis? Typ några röda karameller med surt pulver i :3
Kläder just nu? Ett par röda mysbyxor & tillhörande munktröja
Sommarplaner? Hemligt
Hur många kuddar sover du med? Två
Morgon eller nattmänniska? Morgon
Vad är viktigast för dig? Min familj & vovven
Är du kittlig? X-tremt
Snarkar du? Nej ;)
Stjärntecken? Skorpionen
Äckligaste insekten? Nattfjäril :O
Stökigt el välstädat? Välstädat
Vad längtar du mest efter just nu? Sängen.. x)

Födsleda'

Nu kommer en fråga till er! NÄR FYLLER DU ÅR? :D



Bakat!

Har ni stoppat in ett par kladdkakemuffins i ugnen! :D vi ska nämligen ha fika imorn på spanskan ;) 
Såhär kommer mitt schema se ut imorgon, torsdag: 

Spanska - Film
Idrott- Cirkelträning
Engelska/Svenska - Film 

Chillschema, men det är skönt så här innan lovet precis. Tror nog alla behöver det, både lärare & elever ;)

Spec idrotten

Har ridning som specialidrott i skolan, vilket betyder att jag rider med x antal personer en gång i veckan i skolan.


Idag hade jag inte Carmen, tack & lov! ;) hade istället Nelson! :D han var superhärlig, pigg & framåt, lite springig, men inte så att det var jobbigt, bara kul :) 
Vi tränade inga svåra övningar, skänkelvikningar, & så ;) han var heelt amazing i skänkelvikningarna, helt perfekt häst, man behövde knappt göra nåt då xd 
Här kan ni läsa om honom :  http://www7.idrottonline.se/SkanstaRyttare-Ridsport/Hastar/Nelson/

Fräshare?

Känner att bloggen ska fräshas upp snart, men jag orkar helt enkelt inte göra det själv. Lagom till min födelsedag vill jag iaf att det ska vara nytt här (fjortonde november)! :D någon som kan göra gratis åt mig? :love: 
menar då header, bakrund & allt helt enkelt ;)

Naaw!

Naw! Vad gööölliight!! :love: (driv)

Fyra pepptips #1

När ridningen går skit, & allt känns som ett rent helvete, så finns det ändå alltid något att göra.. Peppa dig själv!
Här kommer tipsen, för att känna dig nöjdare med din ridning!
1. Se framåt! Sluta tänka på hur det gick, hur det kändes & så vidare. Tänk på hur det kan och hur det brukar kännas!
2. Ta det lugnt! Om ni övar på något nytt, eller om du rider en ny häst, så kan man inte ställa in sig på att allt ska gå prima perfekt på en gång. Övning ger färdighet, & det är det som är ett vanligt problem. Man blir irriterad av att det inte funkar! 
3. Beröm dig själv! Går det bra på ridningen så får man inte glömma att berömma sig själv. Men glöm inte att berömma dig själv även om det inte går bra! Säg att det var bra kämpat, till dig själv, eller "det går bättre  nästa gång!" Man tjänar på det i längden, hela ridningen blir mer positiv! (i dina tankar, annars vet man inte vad andra tror ;) )
4. Prata! Om något inte känns bra så gäller det att våga berätta det också. Prata med din instruktör/tränare/förälder om det inte kändes bra. Det finns alltid något att göra. Rider man på ridskola, så kan man kanske få byta häst, & har man egen häst, så kan man ta ett litet break, eller låta någon annan känna på hästen! 

Dressyren

Dressyren idag gick käpprätt åt skogen. INGET stämde, allt blev fel. Hade då Bonito idag, heelt fantastisk häst, men sist jag red honom ramlade jag ju av & fick hjärnskaning & allt. :( 
Vi  skulle iaf träna på att få ner hästen rätt form (gick faktist rätt bra! :D), & att ha dom "felställda". Kul övning, men inte idag :/ hade förövrigt även träningsvärk sen gårdagens fyspass på idrotten, & ja. allt gick shit. 

men bara att se framåt! :love:

Nu drar jag!

Nu drar jag iväg till dressyren. Hoppas på bebis idag igen, & idag fixar jag fram dressyrsadeln osså ;) har glömt det xd men, puss på er underbaringar!

Jackrea!

Nu har Hööks (www.hooks.se) dragit igång en stor jackrea på alla deras ytterjackor! :D ska själv kika där, kanske att man hittar något?


Wow!

Hihihi. Fick just 'veta', eller snarare tog reda på en sak, som iaf jag tycker är sjukt coolt! Tror att det jag tror är sant, så det lär ni få veta sen! Håll utkik. Om jag säger så här: ..... heart.. WoopWoop.


God natt!

God natt fina! :love: bloggar imorn!

Blogglista att fylla i!

Vilken svordom använder du mest? Helvete
Äger du en iPod? nej
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Dödliga tiden : 05.50
Hur många resväskor äger du? Reser aldrig, så noll xd
Använder du flip-flops? Ja, på sommaren!
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden, hatar att vara med på kort!
Vilken var den senaste filmen du såg? Ojj, kommer inte ihåg!
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Asså, en vän, men beror på vilka barnfamiljen är
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En häst! :D
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja, helst hemma. xd
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag har ingen cd-spelare.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Lyssnar knappt på musik xd
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Jaa, men typ. men, det kan man ju inte säga..?
När var senast någon stötte på dig? HAHAHAH.
Vad åt du till middag senast? Det var nån raggmunk, med lingonsylt
Använder du huvtröjor? Ibland.
Kan du vissla? Ja
Vem var den senaste som ringde dig? Min pappa.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Jetline :D på grönan ;)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Ah, vad vet jag inte :(
Vilket riktnummer befinner du dig i? ..?
Tittade du på tecknat när du var liten? Jarrå!
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Åkersberga centrum..? litet :)
Hur många syskon har du? Ett halvt
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, jag är typ alltid blyg xd
Vilken film kan du alla replikerna till? Tiiep ingen xd
Äger du några band t-shirts? Nope
När flög du senast? har inte flygit.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4.
du för skojs skull? Var värsta bokmalen på lågstadiet, men nu läser jag bara ibland
Pratar du några andra språk? Engelska & spanska (inte flytande)
Har du gråtit offentligt?Yes
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
Försöker du alltid lära dig nya saker? Inte alltid.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? har ingen betydelse.
Kan du kasta macka? Vet inte :O
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Choklad, popcorn & dricka. Och sällskap, ofc
Vem var din favoritlärare och varför? Har ingen favoritlärare ;) men hade en på Lågstadiet, som kallades
B-M, hon var jättesnäll, hade henne F-5
Vad har du för väder? Mörkt ute, men har varit sol
Har du en blogg? Nej? :O
Gillar du att flyga? Asså, garva inte. men har aldrig flugit..
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor ;D
När sov du senast på golvet? Brukar inte sova på golvet xd men, på golvet > på madrass, för nån månad sen
Vilken är din favoritdrink? Drink..? xd asså, dricker inte drinkar
Gillar du din boende-situation? Jarrå :D
Vilken är din mammas hemstad? Ljusterö
Din pappas hemstad? Ljusterö
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Typ, åtta-tio
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ja, ganska
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ibland
Vilken är din favoritfrukt? Mango
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? nej ;)
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 13
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Är petig i typ allt, så ja
Tror du på liv på andra planeter? Nej, eller beror på vad för liv. Tror inte att det ska invarderas av utomjordingar.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Hmm… Säger inga namn, men en tjej iaf
Tror du att Gud är man eller kvinna? Asså, man får tro vad man vill, och har liksom inte riktigt den "tron", jag tänker inte på gud ;)
Vad var det senaste du åt? Raggmunk
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Asså, jag tycker inte det är någon skillnad!
Hur valde dina föräldrar ditt namn? De ville ha ett kort & lätt namn, och då blev det Lina
Gillar du senap? Ja ^^
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Att mitt liv är ett helvete
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja, det skulle vara coolt :D men, nej..xd
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? e vaddåå..?
Tycker du om att krama folk? Jaa, kramgooo :3
Skulle du säga att du är trendig? Naj, bryr mig inte direkt, men tar ju inte heller på mig vad som helst
Äger du en digitalkamera? Ja, systemis :D
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Öh, jag vet faktist inte. När jag var liten & hade lugg sa dom Sanna Nielsen.. hrm
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ah xd
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Tror faktist inte jag börjat gråta till nån bok :)
Tycker du att du är attraktiv? Hahahahaha!
Vad är du allergisk mot? Är faktist inte allerisk mot något, men, räknas skolan..?
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? ..Tom..
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Många! ;) haha

Pluggelli plugg

Engelska prov imorn. Wiiiiieee! Guud vad kuul :D (driv). haha, men sitter & pluggar, tråk, men ett måste ;)

jag har tappat sjukt mycket läsare nu senaste tiden, har jag gjort något fel? :( vad är det ni vill läsa om? alla kan väl skriva något de tycker är roligt att läsa om?

Bloggar mer sen iaf, vi höres! :*

Fy f'n

fyyyy. blev just lurad att kolla på en såndär : kolla nooooga nu. & pang : *BUUAAAA*. Så kom värsta läääskiga scenen upp. jaha, då var den natten förstörd också.. -.-'

Muspekare till blogg!


Bildbomb från dagen

Andvarí:

Blossí (fölet)

Bus i hagen ;)

Glôblesa:

Sunna:

Lódì

Mamma Sunna & lilla Blóssi

Dagen

Hejhej! :D idag har jag varit i stallet hela dagen, och ridit ;) hade då fiina Andvarí, & red tillsammans med stallägaren, bästis & bästis mamma :) vi tog en riktigt lång tur, bort till en sjö, som heter Stupsjön. Så ni kan nog gissa hur det ser ut där ;)
riktigt härligt väder, lagom varmt. Andvarí var jättefin, mjuk & härlig, men dock gaanska seg & trött. Han är ju väldigt liten, så det är rätt svårt att kunna driva framåt utan att hälen ska peka uppåt xd
men jättefin ridtur, och som tur var, ingen älgjakt :D

Hemska minnen

Tänkte berätta om två hemska minnen som jag & min älskling Zacko varit med om.
En dag, så var pappa & jag ute på promenad med Zacko. Det var ganska hett ute, och det var kanske i juli. Vi gick förbi ett hus där det satt en jättestor hund. Jag kommer ihåg att jag tittade på hunden och liksom blev kite rädd ifall den inte satt fast, men det gjorde den, såg jag sedan. 
Så pappa och jag forstätter gå, och så ser jag något i ögonvrån, och då kommer den där jättestora hunden springande LÖS mot mig. 
Den bara rusar fram till Zacko, och jag blir verkligen superrädd. (om jag grät? jarrå)Det hade den ju inte, men det var jag som höll i Zacko , och jag blev så rädd att jag började springa med Zacko, och pappa skriker att jag ska stanna.
Jag typ kommer ihåg att jag ser Zacko falla ner i diket, typ förlamad, och jag tror förstås att det är hunden som bitit ihjäl honom.
Ägaren kommer då springandes, och tar tag i hunden, och jag kommer ihåg att han frågade mig om den bitit mig/hunden. 
Jag lovar, sen dess går jag aldrig ut med Zacko själv igen, för det bor så pass många stora hundar i mitt område.

Och sedan så hände det en grej till alldeles nyligen osså. 
Mamma var då ute med Zacko (jag var inte meed då) , och gick förbi ett hus där det bor ett par med en gammal schäfer. Den hunden kan knappt gå, & så, har de där vanliga benproblemen bland just schäfer hundarna. 
Iaf. Zacko går jättefint brevid mamma, &PANG. Så kommer schäfern rusandes emot Zacko. Den tar verkligen stryptag om Zackos hals, och vill bara bita ihjäl honom. Det är ingen annan ute i området som kan hjälpa till, och mamma står där med vår hund som håller på att bli ihjälbiten. Men mamma tar tag i schäferns käftar och måste bända loss dom från älskling. Så kommer ägaren springandes och ber om ursäkt, & säger förlåt. 
Jag var i skolan när det hände, och när jag såg Zacko när jag kom hem blev man ganska chockad. Han var inte jätteblodig, men han var trött och hängde med huvudet. usch. 
Men nu är hon som tur är återhämtad från händelserna, men fy för när det händer! :'( det konstiga med den sista händelsen är, att ägarna inte hört av sig om hur Zacko mår?! 

Har du varit med om något liknande med din hund eller annat djur någon gång?

Drama in tha pic!

Många bilder som jag personligen fotar, gör jag inget mer än att fixar lite skärpa & ljus. Och det är inte bra. Man ska liksom få in dramatik i bilden, förmedla känslor ;) här kommer endel tips för att få in dramatiken!
Den första bilden kommer vara ur 'vanliga' redigeringen, & den andra ur den "dramatiska". :)

Andvarí imon!

Bästisen messade idag & berätta att jag kunde ta ut Anvari med henne imorn :D snacka jag blev glad ;)
för er som undrar är Andvarí en islänning, som jag var skötare/medryttare på för något halvår sedan. Men sen blev han uthyrd, men hon som hyr honom är verkligen assnäll, så jag får rida honom ibland :) men nu var det ett tag sedan, så det blir ju nice att få göra d igen ;)
Andvarí har säkert förändrats endel sen jag red honom, men då var han helt underbar, så, gissar på att han är underbarare nu. :D

Hoppträningen 21/10

Hoppträningen igår gick väldigt bra, om man bortser från att Chiquitas sadel var helt knas. Fick hoppa av & sadla om två gånger, på grund av att den gled fram på manken. Svanskappa nästa, lixom!? ;)
Det var iaf jättekul hoppträning, lägre höjder, fast med alla titthinder vi på Roo har xd & lxm, gissa vaad, hon tittade inte ens på dom :D det var plankor, grindar & bubblor, men det bara att hoppa över, duuktig påni :) !
Kortfattat inlägg! ;)

Oavgjort :D

Hejsanhejsan! Idag var det då match borta mot Skånsta. Jag var reserv, & hejarklack, inte alls lika kul som att tävla själv, men ;) det var iaf jättefina rundor, alla blev felfria, en applåd för det! *applåderar* :D
Så, nu fick Roo Gård ännu ett poäng, & därmed två poäng hittils, på två matcher :)


Muspekare!

Wiie. Fixat muspekare till bloggen nurå :D väldigt fint, piffar upp det hela, tycker jag ;)
Ifall du inte ser, tryck F5 några gånger! :love:

Vill ni veta hur jag gjorde? :)

Just climb!

Bjuder på ett före & efter kort! Vad jag gjort:
♥ ökat kontrast
♥ ökat skuggor
♥ fixat lite Sepiafilter!



FÖRE:


EFTER:


Fler sådana här inlägg, eller är detta tråkigt? ;)


Sponge in the forrest

Är inte denna bild rätt härlig?

Vad hände..?

Jaa, vad har hände..? :( Statisken har gått ner något sjukt mycket, inte för att det är det som är huvudsaken inom bloggningen, men det är ändå kul att ha några att skriva för ;) men kanske att det är att NI har lika mycket plugg som jag.
HAR NI OCKSÅ MYCKET PROV/LÄXOR/INLÄMNINGAR?

Nöjd med prov :D

Idag fick jag veta mitt resultat på Greklands mytologi" provet. Kaan ni gissa..? ;)
C, på gränsen till B, vilket betyder ungefär vg+ :D lycka :) !

Torsdagar är bäst!

Ville bara nämna att jag älskar torsdagar :D Liksom, dagen efter är det fredag, & hoppträning, lärarna är ofta ganska trötta, så det blir rätt chill i skolan ;) Torsdagar in my :love:
Obetydelsefullt inlägg..

Diss!


Dissar denna hjälmen, från CRW. Jag vet inte, kanske passar andra, men inte 'min stil', det är inte sådana här hjälmar jag hissar ;) jag vill ha mer helsvarta (: tycker denna ser lite blaffig ut.
VAD TYCKER NI OM DENNA ?

Vad bra ni är!


Vad vill ni ha?

Vad vill ni ha från mig? ;) Skriver precis VAD ni vill, VAD ni vill läsa om, skriver det ni säger, lovar! :D

Smärta blandad med lycka..

Morgonen idag, var smärtsam ;) skulle laga en grej i tänderna. Inte ett hål, mera en 'missbildning' i tänderna, som ett streck på fram & baksidan. Det skulle då fyllas igen, & det gjorde så jä'la ont. Det liksom ilar x100, & det sitter i en stund. Du som har borrat/fyllt hål vet ju hur det känns. Har du någonsin gjort det?
Sedan skulle jag & pappa (efter skolan), iväg och köpa skor & jacka. Hittade ett par vinterskor, lite stövelliknande, som är beiga, & en svart dunjacka :D
Och sen, berättade pappa att han lagat min dator!! :D:D värsta lyckan, nu kommer jag kunna bloggaa! :) men tyvärr är min msn borta, laddar ner det nån dag vid tillfälle ;)
skriver ett till inlägg innan jag går & lägger mig! :love:


I bilen

Tjenare tjenare :D sitter i bilen just nu, mami är i affären nu, sitter med vovven . Varit i skolan idag då, samma sak som varje tisdag, spanska, engelska & slöjd. Sjukt tråkiga ämnen xd loggar mer hemma, ses!

Jag i historien

Tänkte bjussa er på lite bilder på mig, tagna för lääängesedan, år 2005-2006. Då var jag mellan 7-8 år :) Enjoy!


Jag på dåvarande älsklingshästen Miramis.

Mys med nästan-valpen. Världens finaste vovve, & varelse i hela universum :love: !

Utklädd till haloween

Denna bilden var jag jättestolt över ! haha

Läste Min Häst flitigt den tiden!

Första tiden med älsklingen! :love:


Snabbtfakta om mig som liten:
* En glad typ, gick nästan alltid runt & log & skrattade
* Superrädd för tomten, jag grät floder om jag ens var nära "tomten".
* Har haft lugg hela livet, framt tills fyran
* Lärde mig klockan väldigt tidigt, men hade istället svårigheter med höger & vänster
* Var väldigt blyg, & är nog det nu också ;)

Lite snabba fakta om mig, hoppas det uppskattas ! :D
Vad tycker ni om mig som liten..? ;)

Hur hittade du oss?

Ja, hur hittade du mig & Chiquita, på vår blogg? ;) är vi kompisar irl, var jag länkad någonstans, eller hittade du mig via Bloglovin'? Seså, nu vill jag veta av ER :D

Bara skit från mig!

Den här bloggen är något jag själv inte skulle vilja läsa om jag var nån annan, det är kass update, & inläggen som skrivs är usla, håller ni inte med?
Ska försöka bättra mig, men det är inte kul att sitta vid den här gamla, stationära datorn, den är seg x.1000, plus att det är ett jobbigt tangentbord :O och sen så går väl typ mitt liv ut på att plugga just nu, om nån är intresserad så har vi två jobbiga prov de närmsta två veckorna :/ så läget är inte direkt kul :(
Men nu glömmer vi det, & pratar om nåt kul istället :D
Jag har fått endel hissar ang. självporträtt, så det ska fixas sörni! ;) men har ni några idéer..? Jag menar, ute, inne, ansiktsbilder, helkropps bilder, eller något annat? :) uppskattar svar, ska ni veta! :love:

Nu ska jag plugga det sista till provet, sedan så bloggar jag mer! Love ya!

Självporträtt?

Vad säger ni om jag säger att jag ska ta självporträtt & visa ER sen? Hiss eller diss ? ;) fixar't, om ni HISSAR'T! :D

Tjenare finisar!

Hejhej! Sitter & fixar med lite julklappar och planerar vad jag ska köpa och sånt :D riktigt kul när man ser att det är rätt mycket man kan ge bort till familj & släkt ;)
har även börjat planera en julkalender (tidigt, yeah) här på bloggen, vad jag ska ge er & sånt. Kommer inte bli några stora priser, men kanske lite mindre som länkningar m.m :) !
ska fixa klart det jag ska idag, så bloggar mer sedan :love:

Hoppträningen 14/10-11

Kommer berätta lite mer kortfattat idag, än vad jag brukar, det går seeegt för mig att skriva på det här tangentbordet, men det får ni helt enkelt leva med! ;)


Idag fortsatte vi att köra serie hinder, för att öka hästarnas smidighet, & snabbhet med benen. Gick kuusligt bra kan jag lova, Chiquita lyssnade prima från början till slut. Busig & framåt, men ändå uppmärksam & glad! :D
Shiiet vad nöjd jag är, det här är nog en av de bästa hoppträningarna i vår tid tsm :')
Vi hoppade då serier, som sagt. Det var ett 'titthiner' på en långsida som hon hoppade förvånadsvärt bra redan från början, just avstampet, det blev perfekt c:
sen var det en studsserie, med plankor, som låg i en sväng, så att man får svänga i luften. Just här kände jag att vi har utvecklats, för snart är det ett år sedan jag började hoppträna Chiquita, & bland det första vi gjorde var att göra just den studsen. Då gick det inte alls bra, men idag gick det super. Höjden på mittenhindret låg i slutet på 65, vilket är rätt högt med tanke på hur trångt det var mellan hindrena, & min häst är en stor galopp.
Sedan var det en serie på ett kryss, rättuppstående, & oxer. Oxern låg på 80-85 i slutet, & det rättuppstående på 65 kanske ? ;)
Och sedan var det en till oxer på en lättare diagonal. :) är så sjukt nöjd med denna hoppträningen :'D
Efter blev det fyrtio minuters mys & borstning, och lilla ponnyn stod & gäspade om vartannat xd gölle.
men nu vet ni hur det gick ;) vi höres!

Datorn är sönder..

Tyvärr asså. Nu är min dator sönder, igen! Andra gången på kort tid som den pajjar, den funkar helt enkelt inte, fy vad trött man blir! :(
Jag ska försöka blogga så gott jag kan från våran gamla stationära, men ser att ni ändå flitigt besöker mig, man tackar! Så, har jag inte uppdaterat, så är det min dators fel!
kram babes

Lyx vs budget


Jag personligen älskar Whitaker saker, men det  är en dyrare variant
som jag inte kommer kunna köpa i första taget.
Horse head hjälmarna är riktigt snygga, & billigare än Whitaker.
Whitaker hjälm ca.pris = 2.000-3.000 sek.
Horse head hickstead = 1.000 -1.200 sek.

Vad väljer ni?

VIKTIGT, misshandlade hundar!

Det springer runt en man på Hisingen i Göteborg som tar kopplade hundar utanför affärer och tejpar nosen och slänger in som träning till kamphundar. Med andra ord har den tejpade hunden ingen chans att försvara sig. Han kör en vit skåpbil. SPRID VIDARE!

Fem saker

Fem saker ni inte visste om mig. Har inte skrivit något sådant inlägg förut vad jag vet, så varför inte bjuda er på ett sådant ? ;)

1. Jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker. Jag har svårt att liksom prata inför stor grupp, & ha all uppmärksamhet riktad mot mig, tycker det är urjobbigt. Det är en helt annan sak i stallet, du har jag gärna all uppmärksamhet mot mig. haha :D
2. Jag kan inte snacka skit om nån, & det är jag glad över. Jag gillar inte det, och börjar någon som vill få mig att hänga på snacket så blir jag liksom tyst,  och undviker att säga något.
3. Jag blir lätt svartsjuk.Tyvärr. Det kan vara på det mesta, men jag visar det inte, utan går runt och tänker på hur förbannad jag är på något, eller jag, avundsjuk. xd
4.  Jag hatar när det är stökigt, står inte ut när sängen är obäddadd, eller när nån sladd ligger slängd på golvet. Jag lovar, det är jobbigare än det låter
5. Jag har inget pokerface. Blir jag glad, syns det, blir jag arg, syns det. Försöker jag dölja något så syns det. Kan bara inte dölja känslor, haha.

bjuder. Inte seriös bild!

Ridningen

Ridningen idag på Carmen gick INTE bra kan jag lova. Vi red ju med skolan (spec.idrott), & vi övade skänkelviking och sånt :) red Carmen förra gången, då var hon seg, men idag var inget emot då! :O jag fick knappt fram henne, & det är så otroligt pinsamt när det inte funkar. Men Carmen är en ursöt häst, men det klickade helt enkelt inte med oss. Men sånt shit får man helt enkelt ta! ;)
Men nu ska jag inte tråka ut er mer, skriver nåt skojsigt inlägg nurå :D

ursäkta

Förkåt, men min dator är helt dum, men jobbar på det, så bloggar sen!!

Väntae

Str just nu och väntar på bussen, den går om typ tjugo minuter.. jag luktar verkligen asmkt häst, jag fryser och är hungrig. Och ridningen gick skit. Berättar mer när jag kommer hem!

Nu går jag & sover

God natt finisar, tack för alla kommentarer :D Det värmer verkligen att få allt, man sover verkligen gott på nätterna, när man har så fiina bloggläsare ;) haha.
Sleep sweet! ♥

Källa = http://vanessafrykman.blogg.se/images/2008/17_245_795_685_684_487_154_656_by_h3ad3ad_18324017.jpg

Titta vad som finns i trädgården..

Smaskens. Det finns massor av dom, & dom är skitgoda! :D

Sharpman

Visste ni förresten att det har öppnat en ny webbshop för Häst, hund, katt & jakt ? Sharpman heter den, och vad jag sett som hastigast, verkar den faktist riktigt bra, inte alls så höga priser :D
besök den här : www.sharpman.se

Inspiration

Ibland så kommer man helt enkelt inte på vad man ska fotografera, här kommer ett inlägg med massor av inspiration! :D


Fota olika vinklar. Menar då inte en gång från sidan, en gång uppifrån, utan verkligen massor av olika! Snett från sidan, vinklat upp, neråt, eller kanske t.o.m underifrån? Man får sjukt mycket av att vidga vad man vill fota!

Gnag inte på samma saker hela tiden. Det är verkligen något man ofta gör, man hittar en grej som man gillar att fota, & så fotar man den varje gång. Och så en dag, så vill man inte fota den saken något mer, & har noll inspiration till att fota något annat.
Se dig omkring, man kan fota allt, bara man vill! Fota  krukväxterna, klockan i ditt rum eller en hårsnodd. Bara, fota, tänk inte!

Gör det klassiska. Vattendroppar! Lätt, & roligt, och bilderna brukar bli jätteläckra :D man får ha tålamod, bara!
Ställ upp en burk i diskhon, lägg cd-skivor eller annat färgat om man vill, bakom burken. Fyll den med vatten, & satt vattenkranen på droppning!

Självporträtt! Släng upp ett lakan över några stolar, och sätt kameran på självutlösare, & börja fota. Dig själv! :D inget komplicerat, & är det fint ute, kan man ju sticka ut och fota!

Har du en studsmatta, så varför inte gå ut & fota när du hoppar? ;) Skitkul, det är något jag gör med mina kompisar iaf! :D



Kolla om det är någon tävling av något slag någonstans. Jag brukar gå in på TDB (tävlingsdatabasen, för hästsport) & klickar runt lite. Är det någon tävling nånstans, så åker jag dit & fotar. Klubbar brukar gärna ta emot bilder från deras tävlingar! Kom ihåg att du inte måste gå & fota på den sporten du brukar fota, det är roligare att göra något annat, & testa lite! :D


Detta var då del 1, nästa del kommer imorgon, eller under veckan!

 


Tjenare tjenare!

Idag var det då skola, tråk ;) men vi hade slöjd, & det är iaf kul! :D & efter slöjden var det hem och käka, och sen blev det dressyr ! :)
Dressyren idag gick verkligen perfa, hon lyssnade direkt från början, mjuk & lättställd och allmänt pigg. Formen var sjukt stadig idag, pånin var på grymt humör, & jag var på grymt humör, så då går det ju bra :D
Idag tränade vi ökad skritt, samt mellantrav med låg form på diagonalen. Just ökningen, asså ah, hon lixom sväävade fram :') det är verkligen lycka när allt klickar & stämmer! :love:
Så verkligen shitnöjd med dagens dressyr!


go morgon

God morgon! str på färjan nudå, rätt ok dag i skolanidag ,spanska, engelska & slöjd ;) slutar två, då åker jah hem och käkar, & sen vidare till dressyren! :D Vi hörs sen!

Vad vill ni läsa om?

Vad är ni intresserade av att läsa om? ;) har tyvärr inga idéer för tillfället, haha, men ni får väl säga vad ni gillar att läsa om! :D ^
säg vad som helst, jag kanske skriver ett inlägg om det :) !

Outfit

Snart fyller jag ju år, & här är en outfit jag inte skulle säga nej till! ;) vad tycker ni, snygg kombination?

Frågestund..?

Är NI intresserade av att ha en FRÅGESTUND här på bloggen? Jag svarar 100% ärlig, & svarar på ERA frågor, om nästan vad som helst! ;) en kommentar om ni vill ha frågestund, annars så hoppar vi det! :)

Mikaela, du äger!!

Man blir ju heelt himla tårögd av det Mikaela skrev.!  ♥  Och Mikaela, du ska veta, att allt det du skrev, det är beskrivningen om vad JAG tycker om dej! :* Du är världens underbaraste! Och klart att vi ska träffas, jag LOVAR!
När får jag gästblogga hos dej...? ;):love:
Love ya Meela!

Mikaela gästbloggar.

Hej! :D
Nu är den så att underbara Lina frågade om jag ville gästblogga på hennes underbara blogg. :'* Klart jag vill! :D
Först och främst vill jag bara säga att Lina är den mest underbaraste personen som finns, håller ni med? Klart ni gör.. ♥ Även om vi bara snackat över internet och Sms, men en dag ska vi träffas, eller hur Lina? :*

Du ger mig 
den trygghet jag behöver
Du ger mig 
det hopp jag vill ha
Du skapar 
den tro som jag ibland sakar
Din vänskap är värdefull

Utan dig skulle det 
vara svårt
Utan dig skulle 
många frågor
fortfarande finnas
Med dig blir allt 
mycket lättare 
Vår vänskap är äkta 
och värdefull

Du är den 
som får mej att le 
du är den 
som jag ser upp till 
du finns alltid där 
när jag behöver dig.
Jag hoppas du stannar 
kvar hos mej
för jag klarar mej 
inte utan dig ♥

Till dig älskade Lina. :*

Kan ju berätta att jag kommer från bloggen www.VardagsBild.blogg.se :)
Min blogg handlar om foto, datakonst och min vardag. :) Allt detta ligger i mitt intresse. ♥
Om ni inte har något att göra, så kan ni väl kika in lite snabbt där? ;*

Ha det gött, kram Mikaela. ♥

Måndagen över!

Äntligen är måndagen över, veckans värsta dag! :D
Idag var det då SO, NO & Idrott. Idag fick vi tillbaka No proven, som vi hade förra veckan, jag är riktigt nöjd, gick mkt bättre än vad jag trodde det skulle gå, lättad! ;)
Nu ska jag hoppa in i dushen en snabbis, så vi hörs om en halvtimme kanske? xd

Ps. Tack så sjukt mkt för fina kommentarer, vad glad man blir! :*

God natt

God natt alla fina läsare! ;) sussa sött!! :love:

Whitout you it's hard to survive

Förlåt för det jag gjort, förlåt för vad jag sagt. jag menade det aldrig så, det blev så otroligt j'vla fel.
Verkligheten kom ikapp, nu fattar jag vad som egentligen hände. Snälla, förlåt!
Jag kommer alltid älska dej, det är liksom bara så, men jag har liksom skjutit undan det, inte låtsats om det, men nu så kom det fram igen & jag saknar dig. Kommer alltid sakna dig.
I ♥ U

Natur & macro ♥

Alla är inte från idag, men alla är ifrån denna veckan! ♥


Nu drar jag ♥

NU ska jag dra ut & fota, men cyklar nog inte iväg nånstans ;) går runt här på våran fina tomt, så vi kör en bildbomb härifrån istället :D nu går jag ut då, kommentera på medans jag är ute !:love:

Länkbyte

Länkbyte med jättesöta, trevliga & snälla Evelina på bloggen www.dressyrgalopp.blogg.se .
Hon skriver om sin vardag med sina hästar Rapide & Elon. Hon verkar helt grym på att rida, & är hur sjysst som helst! :D fint med nya bilder, eller iaf bilder som inte visats förut, & bra texter ;) fortsätt så Eve!
Det är hon som har fixat min header & hela bloggens renovering, tycker ni inte hon är grym på det osså..? ;) Det tycker iaf jag. :)


Visst är dom söta? Passar som hand i  handsken! ♥

www.dressyrgalopp.blogg.se
www.dressyrgalopp.blogg.se 
www.dressyrgalopp.blogg.se
www.dressyrgalopp.blogg.se
www.dressyrgalopp.blogg.se 
BESÖK & KOMMENTERA :love:


HAHAHAH

HAHAHAH. kan...inte...andas..xd
Kolla vad för text som dök upp när jag sparade in text på bloglovin'. Hahah ! xd
Fler hemsidor med roligare texter, inte sådär tråkiga "Din text är nu arkiverad" osv ;)


Din favorit?

Vilken är din favorit av alla bilderna från bildbomben igår? :) sökes svar av er :D
http://ponnyhjarta.blogg.se/2011/october/hopptavlingsbilder.html <----alla bilderna

Stor hiss!

Jag vet inte vad ni tycker, men jag fullkomligt ÄLSKAR detta vinröda schabrak från Hööks (www.hooks.se) . Lagom pris + översnyggt! :D synd dock att det inte fanns någon färg som passar Chiquita sådär superbra, men vinrött kanske funkar  rätt bra? ;)

Kan det vara fint med vinrött till en fuxhäst?

Tittar inte solen

..fram igen, så struntar jag i att cykla iväg :( skulle egentligen gjort det direkt på morgonen, men jaa, sen så hittade jag lite bloggar som jag läst, & pang, så är det mulet ute. :O liksom, kul :@
men ajja, kanske sticker iväg ändå, vi får väl se ;)

Mitt Gimp ..?

Asså. Mitt gimp har typ 'gått sönder'. Jag har väl tryckt på nån knapp, & nu blir ALLT svartvitt! :O Klistrar jag in en bild, svartvit. Färglägger jag ett vitt ark, svartvitt. :( bara att ta bort & ladda ner på nytt, om ingen VET VAD SOM KAN HA HÄNT? Snälla, om ni kanske vet, kontakta mig! ♥

God morgon!



Sommartider ♥

God morgon underbaringar :D idag sov jag till tjugo i tio, trots att jag sa att jag skulle sova aslänge, jag & sovmorgnar funkar helt enkelt inte ;)
Idag ska jag kanske iväg till ett jättefint ställe och fota höstens fiina färger! Ligger vid havet, har nämnt det stället förut, men då blev det inte av att cykla tid :) men idag så! Laddar med en bildbomb direkt när jag kommer hem, men inga hästar då ;) bara natur & macro :love:
Vi hörs senare då!

Bloglovin byte!

Bloglovin byte med söt chey på söt blogg :D har ännu inte hunnit läsa så jättemycket på hennes blogg, men headern & bilderna är underbara! Slår vad om att tjejen bakom bloggen är minst lika underbar! ;)

Passar på att ge henne en länk : www.fotoponny.blogg.se :)

Vad grymma ni är!

Lovar att ni är grymma på att besök & kommentera :D askul verkligen, roligt att få 'respons' för att jag verkligen vill blogga& få upp bloggen ordentligt, det värmer ;)
Är verkligen astrött just nu :( känns som att jag kommer somna vilken sekund som helst, haha :) så det kanske börjar bli dags att välkommna John blund, & säga go natt till bloggen? :love:

Imorn ska jag ta en riktig sovmorgon, om vädret är fint sticker jag ut och fotar som jag inte gjort på länge! :/
go'natt!

Agility & thaimat!

Nu ska jag ut med vovven & träna lite agility :D sedan ska vi åka & köpa Thaimat, på en Thai take away kiosk ;) thaimat är bra gott ibland :P
men vi hörs ikväll! :love:

BOMBEN!



Prisutdelning/ärevarv :


STRÄNG COPYRIGHT PÅ ALLA BILDER! HELT FOTOGRAFERADE UTAV MIG, LINA! ©

Hopptävlingsbilder

Idag, lördag ska jag vissa verkligen MASSOR av bilder från hopptävlingar jag fotat :D verkligen massor kan jag lova! ;) vad tycks om det va? :) både prisutdelning & ritter, vägran och hopp ! :P
Håll utkik, i eftermiddag/kväll kommer den gigantiska bildbomben!

Länkbyte


hon  


Länkbyte med denna söta chey! :D Tova bloggar om hästar, sin vardag och hennes blogg är helt enkelt grym ;)
uppdaterar inte överdrivet mycket, utan skriver roliga inlägg lite mer sällan istället (y) Tova själv verkar jätteduktig på att rida, och de stunder jag snackat med henne på msn, har hon varit det också :)
Absolut värd ett besök!
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
http://tovaeivinsons.blogg.se/
BESÖK HENNE! :love:



Vem är du?

Jag vill nu att ALLA som läser det här, skriver sitt namn, & eventuell bloggadress i en kommentar till detta inlägget :) vill veta vilka NI är, right? ;)

Dixie bildbomb

Sträng © på ALLA bilder!

Oavgjort mot Skånsta!

Idag så var det då första Ponnycups matchen hemma mot Skånsta. Jag hade då fina Dixie, & det gick över förväntan bra :D det var en lätt bana, som vi ska ha varje match ;) hon kändes otroligt stel i vänster sida, men det lossnade efter ett tag.
Hon var pigg & framåt på banan, lyssnade perfekt, och det blev en felfri ritt :D känns extra bra att det blev felfritt, eftersom att jag har varit lite småskraj, men nu har det släppt helt :) !
Vi fick en uteslutning (avramling) i laget, & skånsta fick fyra fel (rivning). Men eftersom att man kan räkna bort en runda, så tog vi såklart bort våran uteslutna, och skånsta rivningen, så det blev en oavgjord match.

Fortsätter vi såhär, så LOVAR jag er tjejer, vi tar dom alla :D !

vad sägs om en bildbomb på Dixie i nästa inlägg? ;)


Tagga tävling !

Önska oss på Roo lycka till ? ;)

Första matchen imorn!

Imorgon är det första matchen för säsongen i Ponnycupen ! :D inte alls nervös, taggad & så ;) ska ha Dixie, en supersnäll, men lite svår att få fram c-ponny :) hon & Chiquita är ganska lika, men när man var liten såg man ingen skillnad på dom xd fast Chiquita är ändå världens vackraste ponny! :love:
höjden imorn kommer ligga på 60-70cm, ingen stor höjd, men jag lovar, Ponnycupen är så j'vla kul , roligt att träffa annat folk, få hoppa mer för att det är kul, och sen så är det bra att inte alltid ha omhoppning, man blir lätt flängig om an har för mycket av sådant, så det är bra med bara ideal tid istället :D
 

 


Hemma efter träning

Träningen idag var kanske inte världens bästa efter hjärnskakning, minnesluckor & liite rädsla. Jag lovar.
Vi skulle hoppa serier, egentligen lätta serier, men när benen skakar och man bakhuvudet tänker på hur det kändes att dunsa ner i marken på ryggen platt rätt ner, och sedan huvudet, så mår man INTE bra kan jag lova.
Något jag inte berättade förut, var att utan hjälm & väst så vet jag inte hur det hade kunnat gått, kanske hade jag varit total förlamad, eftersom att slaget mot ryggen blev ganska stort ?
Men nog om det! Chiquita skötte sig ypperligt, tror nog allt att hon tog hand om mig! :D vi red iaf fram väldigt länge, och det gick bra. en aning trött i starten, men det har jag vant mig vid ;)
sen så hoppade vi en skarp sväng med ett kryss, & rättuppstående med ett galoppsprång i mellan. En volt precis efter en galoppbom, efter ca.fem galoppsprång skulle man vända alltså :)
efter det några gånger, var det en ganska lång serie. se bild tre.
Hinder förklaring till bild 3:
studs 
1 - sockerbitshinder
2 - rättuppstående
ett språng
3 - rättuppstående
4 - oxer
5 - rättuppstående
studs
6 - rättuppstående
7 - scokerbitshinder

Bild 1
Bild 2

Bild 3
Jättenöjd med hela träningen :D


Planerna för ikväll

Hoppträning, fredagsmys & bloggen. Ska åka med tjugo i tre färjan (bråttom) & iväg till stallet och hoppträna. Har faktist inte en aning om jag får Chiquita eller inte, då jag ska ha Dixie imorn på tävlingen. Skulle haft Bonito från början, men sen så ramlade jag av och sånt shit. ;)
Sen är det fredagsmys och blogga massamassamassamassa ikväll, vad sägs om det ? :D
Önska mig lycka till på hoppträningen..? :)

Hörs ikväll ! :love:


Ni är helt amazing!

Liksom, läs & njut :love: taack Ida :D

Vaddå bugg?

Allstå, checka in det här. Kolla tiden som kommentaren togs emot, & hur mycket klockan är ;) (ja, det är idag det togs emot.)

Regn & stall

Idag drog jag till stallet efter middagen. :D låter säkert helt underbart, eller hur? ;) visst var det det, men det jobbiga var att när jag började sätta på mig ridkläderna, bokstavligt öser regnet ner. Men det är bara att ta sig till stallet, i motvind, regn & kyla -.- väl i stallet tog jag in lilla hästen, borstade, & sen kom pappa. Vi gick runt lite rätt en bit upp i skogen, & tillbaka, bara det att Lódí skulle få gå ut och röra litegrand på sig.
Tog en galopp i lilla galoppbacken, skrittade av, & in i stallet igen. Red i kanske tjugo minuter ;)
Men sen när han skulle ut i hagen igen, så ger ju eltråden stötar genom marken, och han tyckte det var asläskigt
:( men det gick bra ändå, efter ett tag.
Lilla Blóssì, ett litet föl som är tre månader ungefär gnäggar så fort morbror Lòdí försvinner ur hagen. nawnawnaw! :love:

Vi kör en bildbomb med bilder på bara Lòdí!


100!

Yeey! NU är det här bloggens hundrade inlägg! :D vad sägs om det, va? ;) Det FEMHUNDRADE inlägget, kommer firas ordentligt, med vad vet jag inte, men det återstår att fundera på!

Bloggen förklaras nu renoverad! ♥

Yes! ÄNTLIGEN är bloggen renoverad, från topp till tå! :D fina Evelina har fixat det mesta, medans Johanna (www.johannastahlberg.blogg.se) satte in sidomenyn! :love:
Gryymt stort tack för hjälpen, jag är otroligt nöjd med allt!

Om du inte ser något av det nya, så tryck på F5, eller ladda om fönstret brevid där addressen står! :)

HISS eller DISS till RENOVERINGEN? ♥


Varit på marknad!

Idag har jag varit på Norrtälje Marknad med mamma ;) myys :D marknade var väl inte så speciell, ganska tråkig egentligen, men det var mysigt endå :)
Ska fixa ett 'höstmys' inlägg nu, så vi hörs!

Ute

Sitter just nu ute i solen & kollar när de andra har idrott. Skulle nog inte varit med på ridningen igår, eftersom att jag fick ont i huvudet nu på morgonen,& igår kväll. Men, ajja. Sånt får man ta ;) har planerat ett långt inlägg till senare :) herrå!

Välkommen till våran blogg!

NU öppnas portarna till www.karolinaochlinas.blogg.se :D jag & min fiina väns blogg, som vi ska satsa fullt ut på ;) börjar skriva gör vi väl snart antar jag :) jag tycker iaf att Karro är grym på att göra headers, vad tycker ni? :D
besök
besök
besök
besök


Krångel med headern ♥

Det har varit rätt mycket krångel med headern tyvärr. Den var tydligen för liten mot vad vi trodde, men Evelina ska fixa det imorgon, & sätta in. Jag hoppas verkligen att den kommer in imorgon, eftersom att det är försenat med över en vecka nu :(
Men vi/dom fortsätter jobba på det hela, så  förhoppningsvis är bloggen helrenoverad om ett dygn :D

men nu ska jag snart sova, huvudvärk :/ gonatt alla underbara! ♥

Länkbyte? ♥

Jag gör länkbyte/bloglovinbyte osv :D bara att säga till, så fixar vi det, sörru ;) byter med vem som helst, i utbyte mot att NI länkar MIG hos dig själv :) men det är ju vitsen med byte xd
bara att säga till, så ordnar vi det! ♥ 


 

Dressyren 4/10

Dressyren idag gick sådär. :( jag kände av huvudet mer ju längre in i lektionen vi kom. Jag hade då min älskling, & hon var på lite 'neejååh, orkaaa' - humör idag, haha ;) formen var asstadig idag, hon hölls i precis rätt form :D men skänkelvikningarna på volten gick otroligt dåligt. Vet inte om det är att hon är stel i ena sidan, eller om det helt enkelt inte var vår bästa dag i dag, men bra gick det inte. Men sen i slutet i traven kom hon igång ordentligt, bjöd framåt mycket mer än hon brukar, tror hon kände att det inte lönar sig att streta emot och inte vilja :)
efter lektionen blev det mysstund som vanligt, älskar att tiep bara stå där & gosa med älsklingen, och hon verkar uppskatta det lika mycket som jag ♥


förresten så pratade Cajsa (ridläraren) med mig idag, & vi kom överens om att jag tar Dixie på lördagens tävling, istället för Bonito, pga det som hände i fredags (ramlade av, fick hjärnskakning & minnesluckor i hoppningen på Bonito). Man vet aldrig vad nerverna säger om att hoppa igen, & Dixie är otroligt snäll, så det är bättre att jag har henne i början efter 'olyckan'. Men kommer såklart fortsätta med Chiquita på träningarna, men eftersom att hon är lite surtant ibland, så tar vi bara 'säkra kort' ;)


På väg hem

Äntligen påväg hem! :D på morgonen hade vi nån nutidsorientering, så slapp spanska :D chill ;) och igår hade vi e&en halv timmes rast, för att alla gjorde klart provet snabbare än de trodde :) ! Ska på dressyr ikväll, om jag inte fått ont i huvudet då, förstås ;)

På väg till skolan

Nu sitter jah på bussen på väg till skolan :/ spanska, svenska, slöjd :) inga direkt jätteroliga ämnen, men slöjden är ganska kul ;) För er som undrar går jag upp 6 varje morgon, och åker bussen en timme till skolan. Inte världens bästa schema, men det är det värt :) trivs på min skola :D men vi hörs sen ! :love:

Kind of Julia ♥

www.kindofjulia.blogg.se

En helt enkelt grym blogg :D härlig chey som är kusligt duktig på att fota och kreativitet. Bloggen är underbar, går in flera gånger dagligen! Finns det mesta, och uppdateras lagom.
Fortsätt så Julia, om du ser det här ;)

Printscreen från Julia's header. (www.kindofjulia.blogg.se)


Vad säger ni..?

Vad säger ni om jag säger 15 inlägg på två dagar? ;) jag tycker iaf att det är rättså duktigt gjort :D men hoppas det uppskattas från er osså! :) satsar på att fortsätta såhär, & snart 100 inlägg btw! ;D fortsätt besöka, ni är grymma! ♥

Startat blogg med en fin vän ♥

Yep. Nu är det så att jag har startat blogg med Karolina som jag nämnde förut :D vet inte när vi kommer satsa på den, men chansar på rättså snart ;) så fort vi har kommit igång, så berättar jag bloggnamnet för er :)
Nyfikna? ♥

Sjukt gullig läsare! ♥


Stort tack till dig Mickaela! :D<33 ska kika din blogg osså, & slänga in en kommentar! Kram ♥


Snart ny header!

Nu håller Karolina (www.karolinastahlbergs.blogg.se) på att sätta in headern :D tror jag kommer bli riiiktigt nöjd, känns som det ;)
Håll utkik!

Hööks täckersrea!

Hööks har ju en täckesrea just nu STOR hiss till att Hööks har rea väldigt ofta! :D
Även fast jag inte har någon egen häst, så blir man lite sugen på vissa täcken ;) min 'favorit' som jag gärna skulle köpa någon gång är detta snygga täcke; Stilrent & blått ;)


Vad tycker ni? Stilrent eller tråkigt? :)


Ansiktsmask ♥

Ansiktsmask:
Du behöver:
1 äggvita, och nej, inget mer än så!

Fördela bort äggulan, och samla äggvitan i en skål. Ta någon kökspensel/sminkpensel & måla ditt ansikte med vitan. När det stelnat, pensla på ett lager till. Låt verkar mellan 15-30 minuter. Skölj sedan bort!
Snabbt & enkelt! ♥



Precis den 'ansiktsmasken' jag hade på mig idag ;) får väl se om det funkar, men tydligen ska hunen bli ren, len och fin :) haha.
Blev inget stallet, kände att om jag inte var med på idrotten, kan jag inte åka till stallet efter, kände att jag inte skulle orka med det :(
Stor lycka är det att NO-Fysik provet idag kändes riktigt bra :D tror faktist att det gick bra, det känns så! ;)
Men nu ska jag kika runt på lite bloggar, vi hörs! ♥


Ingen idrott

Idag blev det ingen idrott för mig ;) har ju haft hjärnskakning, så :( ska sitta och glo tiep en timme -.-' När jag kmr hem vid halv fem, så blirre väl att käka, kanske motionera Lodi :D får se om jag hinner ;) kanske går till nån äng och longerar honom lite. Orkar inte gå till padocken, måste gå på en ganska stor väg, har ingen lust med det ensam ;) men kameran får hänga med, så blir bildbomb när ja kommer hem :D

Frågestund!


Grattis Mikaela! ♥

Grattis världshistoriens finaste vän Mikaela, som kom trea på en hopptävling idag! :D du äger, gumman, vet du det? :love:
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se
www.vardagsbild.blogg.se

Bilden får tala ♥


När inspirationen flödar..

..tar jag min cykel och drar iväg nånstans där det är fint och fotar. ♥ Lycka verkligen.
Precis så ska jag göra efter maten, det är lite dimmigt ute, och det kan nog bli en hel del läckra bilder! :D
Sticker iväg till en plats jag verkligen tycker är superfin, ligger vid havet, med klippor och allt, fast gaanska långt tid + läskig cykel väg. men det är det värt! :)

finaste ♥

Skrivbordsbakrund ♥

Pysslade ihop en bakrund :) trött på att ha det så stökigt på skrivbordet, så fixade en lite snabbt. Tycks?

På sidan sitter klockan, bildspel m.m :)


Mitt hus skrämmer mig

Satt och chattade med världens finaste Mikaela (www.vardagsbild.blogg.se) . Och helt plötsligt DUNSAR det bokstavligen i mitt rum. Jag sitter då i kontoret som ligger vägg i vägg med mitt rum. Jag blir liksom lagom rädd, och rusar ut med bärbara i famnen. Och så sitter jag ute på trappan, så kommer radion igång. Radion står i vardagsrummet, som också ligger vägg i vägg med mitt rum..
Vad är det med mitt hus? :O

Konstigt

Sjukt konstigt att så fort jag vet att jag inte hinner, kan eller orkar så får jag världens fotoinsperation. Nyss kom ja på att jag har en spegel som inte används, som man kan fota grymma vattendroppsbilder med. Men så kommer man på sig själv med att planera hur man ska göra, trots att man måste plugga. irritation på hög nivå :O

Bloggen kommer ev låsas

Eventuellt att blogg låses. Men bara medans fina Karro (www.karolinastahlbergs.blogg.se) sätter in headern, och bakrund. Jag ska försöka surfa runt lite på ddb (designadinblogg.se) och hitta lite grejer jag vill hitta :D
Men, det är inte ens säkert att jag kommer låsa den, så ;) :love:

Idag - Plugga


ordeigerad & ful bild


Jepp. Spelar ingen roll hur mkt hjärnskakning jag har, jag måste helt enkelt plugga. Hela helgen SKULLE ägnats åt plugg, men nu har jag bara en dag kvar innna det är ett apsvårt prov. jippie.
Men peppar mig själv med gårdagens godis ;) för er som undrar, så mår jag bättre från hjärnskakningen, men ska iaf inte vara med på idrotten den här veckan.

 


Nån sneel?


Någon
sneel människa som skulle vilja hjälpa mig att sätta in headern som Evelina gjort? :) det funkar tydligen inte för henne, & jag vill väldigt gärna få in den ;) kommentera eller kontakta mig på annat vis om ni kan göra det, skulle verkligen vara guld värt! :love:

Dag 5 ♥

Dag 5 - Hur mitt hästintresse började


Jo. när jag var liten så red min granne, som jag även såg upp väldigt mycket till. Jag ville verkligen börja rida, & när jag precis fyllt 6 år, så fick jag äntligen börja rida på Roo Gård! :D
Jag var jättelycklig, & jag är såå glad över att mina underbara föräldrar lät mig börja, det har gett mig otroligt mycket! Utan ridningen skulle jag nog mest sitta inne och häcka, men nu har jag ju hästarna ;)

Andvarí. ♥

Hjärnskakning & minnesluckor

Jaa. alltså ramlade av Bonito igår, skulle/ska ha han på Ponnycupen, & fick därför ha honom en hoppträning för att se hur det kändes.
Allt kändes perfekt, & det gick verkligen superbra. Sen skulle vi hoppa en tvåkombination, med fem galoppsprång emellan. Vi missförstod varandra, & han hoppade väldigt högt och stort. Jag landar liksom nästan på halsen, & dunsar ner med ryggen före, & sedan huvudet. Jag blir typ chockad, men tycker det känns lite konstigt, men jag sitter upp igen, och hoppar på fem galoppsprång lätt. men sen så säger jag till Cajsa att jag mår dåligt, så jag hoppar av honom.
Sen kommer jag inte ihåg ett skvatt mer. Får panikångest, eftersom att jag inte kommer ihåg NÅGOT av händelsen.
Sen åker vi hem, & jag kan inte tänka klart på några timmar. Det liksom, 'fastnar' inte kan man säga. Men det var iaf hjärnskakning jag fick, och jag kommer fortfarande inte ihåg nåt av händelsen. Antagligen så svimmade jag av en kort stund när jag landade.
Orkar tyvärr inte blogga nåt, huvudet orkar inte. men fortsätt besöka babes :love:


bloglovin
RSS 2.0